De ska belägra dina städer och riva ner även de högsta murarna, dem som du litar på som ett så säkert skydd (5 mosebok 28:58).
Iskallt Våld i mp3-format: ladda ner pilotavsnitt här Recensioner&omdömen om Iskallt Våld

"En ruskig bok - men också en ruskigt spännande bok" - Gunnar Olsson, UNT

"Det här är en hårdkokt historia av yttersta potens"- DAST Magazine

Trilogins första del: Iskallt Våld, kom ut i bokhandeln juni 2005 (och i februari 2006, som pocket, på bilden t h). Lite om handlingen i boken:

Nyårsafton 2003. Det stilla lugn som råder på SOS-Centralen i Uppsala, bryts elva minuter över tio på kvällen, när någon ringer om en brinnande bil på E4. Bilbranden visar sig vara mycket mera än en vanlig trafikolycka.

Vem är det som har omkommit? Varför kallar statsministern in en beredskapsregering och varför träffar regeringen representanter för Säpo och Rikskriminalen mitt i natten? Finns det kopplingar till internationell terrorism?

Utredarna Paula Sjöö och Arne Lindroos vid Uppsalapolisen kastas in i en värld som de inte visste fanns. Sveriges mest erfarne mordutredare, Stig Edvard, och hans kollegor från Rikskrim kommer till deras hjälp.

Händelserna utanför Uppsala på nyårsnatten och de påfrestningar som Sverige ställs inför speglar det öppna samhällets enorma sårbarhet. Inför fullständigt iskallt våld, inför ohämmat brutal kriminalitet står det öppna samhället i det närmaste oskyddat. Det är mycket svårt att skydda demokratin med demokratiska medel. Ändå måste vi det.

Kan det vara så att våra svenska makthavare tänker fel, finns det en svensk oförmåga att föreställa sig det otänkbara? När vårt samhälle möter det iskalla våldet, kan vi då lita på de som vi lärt oss ska vara de pålitliga, samhällsbärarna?

UPsetters gästbok

Bonusmaterial kring Iskallt Våld - Recensioner&omdömen om Iskallt Våld

Mera pilotfiler för ljudboken: E4 (pilot, ej studiokvalité) - Fyllbuss 1907 (pilot, ej studiokvalité) - Trettondedag (pilot, ej studiokvalité) - Arlanda (pilot, ej studiokvalité)